منتدي اكلة شهية

افضل الاكلات, اكلة شهية, اكلات شهية, اشهي الماكولات, طريقة عمل الحلويات, طرق عمل السلاطات, المقبلات, افضل طرق الطبخ, وصفات طبخ وريجيم, اطباق رئيسية, المطبخ المصري, ملوخية, دجاج, اللحم, لحوم, مشويات, سمك, طرق تسوية
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


تابعونا علي الفيسبوك
عداد اكلة شهية
صعي ايميلك هنا ليصلك

ضعي إيميلك هنا ليصلك أحدث الاكلات:

افضل الاكلات في أكلة شهية

سحابة الكلمات الدلالية
مكرونة الفرن طاجن
المواضيع الأخيرة
» برنامج الشيف , فراخ مقرمشة , ارز الريزو , كول سلو , رول حلو , الشيف شربينى , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:20 pm من طرف Admin

» المخللات , برنامج الشيف , الشيف شربينى , cbcsofra ,سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:15 pm من طرف Admin

» برنامج اميرة في المطبخ , البيتزا السريعة , ليزى كيك , كريب بزبدة الفول السودانى , أميرة فى المطبخ , أميرة شنب , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:09 pm من طرف Admin

» برنامج و حادق , سالي فؤاد , تارتات شيكولاتة , تشيز كيك , حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:57 pm من طرف Admin

» تورتة آيس كريم فخفخينا , سينابون , حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:53 pm من طرف Admin

» البيتزا , بان كيك, حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:49 pm من طرف Admin

» خبز بيتزا , رول البيتزا , شوربه الكرنب السحريه , عصير ليمون بالجنزبيل , حلو و حادق , سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:45 pm من طرف Admin

» تورتة عيد الميلاد , حلو و حادق , سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:40 pm من طرف Admin

»  لحم بالجزر , مكرونة بالجلاش , أرز باللبن و البلح , على قد الأيد , نجلاء الشرشابى , cbcsofra , سي بي سي سفرة , cbcsofra
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:31 pm من طرف Admin

الزوار
اعلام الزائريين

widgeo.net


هذه الرسالة تفيد أنك غير مسجل .

و يسعدنا كثيرا انضمامك لمنتدي أكلة شهية ...

للتسجيل اضغطي هـنـا


شاطر | 
 

 طريقة عمل صينية البطاطس بالدجاج والبابريكا

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar


عدد المساهمات : 424
تاريخ التسجيل : 06/09/2013
الموقع : www.aklashahia.webs.com

مُساهمةموضوع: طريقة عمل صينية البطاطس بالدجاج والبابريكا   الأحد سبتمبر 15, 2013 10:22 pm

2013، 2014 اجمل, اروع, اطباق, اعداد ,اكلات ,الأحمر ,الأرز, الارز, البطاطس, الخضار, الخضروات, الدجاج, الرمضانيه, السمك ,الطريقة ,الغنم ,القريدس ,اللحم, المبخر, الهامور, بأرز, بالبصل, بالخضار, بالخطوات, بالدجاج, بالشبت, بالصور, بالطماطم, بالفول, بالكاري, باللحم, بلحم, تجهيز, تحضير, تقديم, خطوات, خليجية, دجاج, رمضان, رمضانية, رمضانيه, ستيك, سلطة, سهلة, شوربة, صينية, طبخات, طريقة, طريقه, فيليه, كبسة, كفتة, كيفية, لرمضان, لعمل, مجدرة, محشو, محشي, مشوي, مكرونة, مقادير, مكونات, ملوخية, مميزة, وصفات, وصفة, وطريقة, 2013، .2014.اكلات .الأرز. الارز. البازيلاءاللذيذة, المبخر, المشوي, المصرية, الهامور, بالبصل, بالبندورة, بالبهارات, بالخضار, بالخطوات, بالدجاج, بالصور, بالطماطم, بالفول, بالكاري, باللحم, بلحم, تحضير, تقديم, خطوات, خليجية, دجاج, رمضان, رمضانية, رمضانيه, سلطة, سهلة, شوربة, صينية, طبخات, طريقة, طريقه, كبسة, كيفية, لرمضان, لعمل, مجدرة, محشو, محشي, مشوي, معكرونة, مقادير, مقبلات, مقلوبة, مكونات, مميزةو وصفات, وصفة, وطريقة,طبخ , وصفات طبخ 2013 بالصور , افضل الاكلات , اجدد الاكلات, طبخ, ويشمل جميع ما يخص الاكل والطبخ ,الطبخ , طبخ سعودي, طبخ مصري, طبخ شامي, طبخ اردني, طبخ يماني, طبخ عربي, طبخ اجنبي, طبخ باكستاني, طبخ فلبيني, طبخ هندي, طبخ افغاني, طبخ بلجيكي, طبخ لبناني






دجاجة كاملة مقطعة 4 قطع
2 حبة بطاطس كبيرة مقشرة ومقطعة قطع كبيرة
4 حبات بصل مقطعة حلقات
2 حبة طماطم متوسطة مقطعة 
1 ليمون أضاليا ( أصفر ) مقطعة حلقات رفيعة بقشرها
1 ملعقة صغيرة ملح 
1/3 ملعقة صغيرة فلفل أسود ( يفضل المجروش )
1 ملعقة كبيرة بابريكا ( فلفل أحمر حلو )
قليل من أوراق المرامية الجافة
زيت ذرة

الطريقة



  • في طبق صغير نخلط التوابل : الملح + الفلفل الأسود + البابريكا
  • في صينية فرن نضع حلقات البصل + بضع حلقات من الليمون + بضع حلقات من الطماطم + البطاطس ( ندعكها بقليل من التوابل )
  • ثم ندعك قطع الدجاجة بالتوابل جيدا ونضعها في الصينية ، ونضع باقي قطع الليمون والطماطم بين قطع الدجاج والبطاطس وكمان فوق قطع الدجاج .
  • وننثر أوراق المرامية في الصينية ، ونضع نصف كوب ماء .
  • نضع الزيت حوالي 5 ملاعق كبيرة ونغلف الصينية بشكل جيد بفويل الألمونيوم .
  • ندخلها فرن حرارته 240ْ م لمدة 40 دقيقة وبعدين نشيل الألمونيوم ، سنجد قليلا من الماء في الصينية ، نتركها في الفرن حوالي 20 دقيقة حتى يتبخر الماء وتتحمر الدجاجة .

نيحة هامة جدااااااا





  1. أوراق المرامية أنقعها في شوية ميه لدقائق قبل وضعها في الصينية ، ليه بأعمل كده ؟ علشان دي صينية فرن لو ما بلتش اوراق المرامية بالماء سأجد ان الاوراق اللي بتكون فوق الدجاجة او فوق حبات البطاطس بتتحرق .
  2. المية التي حأنقع فيها المرامية هي التي حأستخدمها في الصينية .
  3. بالنسبة لكمية الماء المستخدمة ممكن الصينية دي تعمليها بطرق مختلفة وكل مرة يطلع المذاق مختلف ، ازاي الكلام ده ؟ 

    • لو استخدمت 1/2 كوب ماء سأجد انه لما الدجاجة تتحمر وما أقدرش اخليها في الفرن اكثر من كده حتكون البطاطس طرية عند الأكل وقشرتها الخارجية طرية ( البعض بيحب المذاق ده ) .
    • لو استخدمت 1/4 كوب ماء سأجد ان الدجاجة بتتحمر و كمان البطاطس بتتحمر من الخارج وفي نفس الوقت بتكون من الداخل طرية .
    • ممكن حتى ما استخدمش الماء نهائيا لكن أنتبه الي اني أقطع البطاطس قطع مناسبة ( حجمها أصغر ) علشان لما تتحمر من الخارج تكون مستوية من الداخل ، ودي بيكون فيها مذاق البطاطس مقرمش ، وكمان أتأكد اني مغطياها كويس قوي بورق الألمونيوم




_________________



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://aklashahia.forumegypt.net
 
طريقة عمل صينية البطاطس بالدجاج والبابريكا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي اكلة شهية :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: