منتدي اكلة شهية

افضل الاكلات, اكلة شهية, اكلات شهية, اشهي الماكولات, طريقة عمل الحلويات, طرق عمل السلاطات, المقبلات, افضل طرق الطبخ, وصفات طبخ وريجيم, اطباق رئيسية, المطبخ المصري, ملوخية, دجاج, اللحم, لحوم, مشويات, سمك, طرق تسوية
 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول


تابعونا علي الفيسبوك
عداد اكلة شهية
صعي ايميلك هنا ليصلك

ضعي إيميلك هنا ليصلك أحدث الاكلات:

افضل الاكلات في أكلة شهية

سحابة الكلمات الدلالية
طاجن الفرن مكرونة
المواضيع الأخيرة
» برنامج الشيف , فراخ مقرمشة , ارز الريزو , كول سلو , رول حلو , الشيف شربينى , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:20 pm من طرف Admin

» المخللات , برنامج الشيف , الشيف شربينى , cbcsofra ,سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:15 pm من طرف Admin

» برنامج اميرة في المطبخ , البيتزا السريعة , ليزى كيك , كريب بزبدة الفول السودانى , أميرة فى المطبخ , أميرة شنب , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 11:09 pm من طرف Admin

» برنامج و حادق , سالي فؤاد , تارتات شيكولاتة , تشيز كيك , حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:57 pm من طرف Admin

» تورتة آيس كريم فخفخينا , سينابون , حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:53 pm من طرف Admin

» البيتزا , بان كيك, حلو و حادق, سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:49 pm من طرف Admin

» خبز بيتزا , رول البيتزا , شوربه الكرنب السحريه , عصير ليمون بالجنزبيل , حلو و حادق , سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:45 pm من طرف Admin

» تورتة عيد الميلاد , حلو و حادق , سالى فؤاد , cbcsofra , سي بي سي سفرة
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:40 pm من طرف Admin

»  لحم بالجزر , مكرونة بالجلاش , أرز باللبن و البلح , على قد الأيد , نجلاء الشرشابى , cbcsofra , سي بي سي سفرة , cbcsofra
الأحد ديسمبر 22, 2013 10:31 pm من طرف Admin

الزوار
اعلام الزائريين

widgeo.net


هذه الرسالة تفيد أنك غير مسجل .

و يسعدنا كثيرا انضمامك لمنتدي أكلة شهية ...

للتسجيل اضغطي هـنـا


شاطر | 
 

 طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحمة المفرومه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
مطبخ بوسي
عضوة نشطة
عضوة نشطة
avatar


عدد المساهمات : 28
تاريخ التسجيل : 08/09/2013

مُساهمةموضوع: طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحمة المفرومه   الأحد سبتمبر 08, 2013 1:42 am

المقادير
3حبات باذنجان رومى
1\2ك لحم مفروم
100 جرام بازلاء
جزرة مبشوره
فلفل الوان
فلفل اخضر
فلفل حار حسب الرغبة
50 جرام فاصوليا خضرا
3 حبات بطاطس حلقات
مقادير الصلصة
4حبات طماطم
4فصوص ثوم وشوية كزبره جافه عليهم وماتكتريش علشان الصلصه ماتمررش
شويه خل على حسب الرغبه
كمون-ملح

  1. الطريقة
  2. santa قطعى الباذنجان حلقات بس ماتكنش رفيعه اوى بعد ماتقطعىرشى الباذنجان ملح حتى لايشرب زيت وبعدين اتركيه شويه قبل القلى
  3. قطعى البطاطس حلقات واقليها




  1. طريقة الصلصه


افرمى الطماطم

شوحى الثوم مع الكزبره وبعدين حطى الطماطم عليها
حطى كمون وملح وخل وسيبها تغلى غلوتين اوعى تسيبها تسبك

تكون سمك الصلصه ولا تقيل اوى ولاتكون خفيفه خلى بالك من الحاجات الصغيره ديه بتفرق
الحم المفروم
اولا هاتى طاسه وحطيه شوية زيت مع حته زبده وقطعى بصلتين وشوحى البصل حتى يصفر لونه وعلشان تخلى البصل يتبدل بسرعه حطى التوابل اللى انت عايزاها عليه هيتبدل بسرعه
بعد ماتصفر البصله وتتبدل حطى الخضار اللى انت بتحبيه كله (كوسه-فاصوليا-جزر-بازلاء-فلفل الوان-فلفل اخضر)
اتركى الخضار يستوى شويه وبعدين اضيفى اللحم وقلبى حتى يستوى
اضيفى كبشه صلصه من اللى انت سبكتيها واتركيهم مع بعض لكى يستوا
الطريقه
هاتى صينيه وادهينها زيت
رصى طبقه باذنجان وفوقها حلقات البطاطس واديهم شويه صلصه على وشهم
حطى الحشو المكون من اللحم والخضار فوقيهموبعدين كملى رص البطاطس ثم الباذنجا

رشى بقيه الصلصه فوق الطاجن ودخليه الفرن على 240 درجه مئويه لمده نصف ساعه

وبالهنا والشفاء
جربى طريقتى وهتعجبك جدا ولو فى اى اسفساv ابعتيلى وهارد عليكى
مع اطيب التميات بالتوفيق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل طاجن الباذنجان باللحمة المفرومه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي اكلة شهية :: الاطباق الرئيسية-
انتقل الى: